For nyligt blev virksomheden, hvor jeg havde fået arbejde nødsaget til at fyre alle ansatte. Jeg stod som frygtet uden fast løn.

Situationen synede vildt uoverskueligt. Jeg har aldrig været uden stabil indtægt. Gudskelov har jeg altid betalt til akasse. Det blev min redning, da jeg uden advarsel blev uden arbejde.

Jeg har engang imellem spekuleret på, at der ikke var nogen grund til at være medlem af akasse. Jeg har jo ikke været
jobsøgende i fortiden, men lykkeligvis var jeg fornuftig nok til at forblive betalende medlem.

Da jeg uden forvarsel stod uden arbejde var medlemskabet uden tvivl guld værd.

Arbejdsløshedskassen bidrog med at få overblik over det med penge og alt det andet, og de var behjælpelige med at være opmærksom på tænkelige jobs, skrive ansøgninger og CV’er. Det var egentlig rimeligt let.

Der er få jobs i mit arbejdsfelt. På baggrund af det var jeg beredt på, at jeg skulle være ledig i lang tid. Pengemæssigt ville det blive barsk, men det kunne godt gå. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en arbejdsløshedskasse. På grund af det var jeg tilsikret rent økonomisk. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en fast løn, men jeg behøver ikke sælge huset, og jeg har råd til mad. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg vildt taknemmelig over.

Der eksisterer jo flere a-kasser, og det væsentligste for mig er, at min akasse er med viden inden for min profession. Arbejdsløsheds-kassen skal også være pålidelige. Gudskelov følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg gik en håndfuld planlagte tider hos min arbejdsløshedskasse, og der var ligeledes chance for at booke sig ind til lærerige seminarer, som gjorde mig klogere på blandt andet a-kasseregler.

For nogle måneder siden blev jeg ringet op af CA A-kasse, som kunne oplyse, at a-kassen havde et potentielt ansættelse til mig. Jeg var henrykt.

Kort tid efter var jeg til møde hos min kommende arbejdsgiver. Samtalen forløb positivt, og senere samme dag kontaktede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at være arbejdsløs i fire måneder, og det er en stor glæde, at jeg nu har en fast indtægt. Jeg er taknemmelig for mine nye chefer.
Det er ikke sjovt at være uden arbejde, og det er væsentligt betydningsfuldt at modtage den mest kompetente guidning.

Jeg følte mig godt hjulpet på mig af min virksomhedskonsulent.
At kunne få arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en arbejdsløsheds-kasse blev på mange måder min sikkerhed økonomisk. Af den årsag var jeg sikret rent økonomisk, og jeg blev aldrig nødsaget til at videresælge de objekter, der er vigtige for mig.