For nyligt var firmaet, hvor jeg arbejdede nødsaget til at fyre alle ansatte. Jeg stod pludselig uden stabil indtægt.

Det hele føltes rimelig meget fortvivlende. Jeg har ikke på noget tidspunkt stået uden stabil indtægt. Heldigvis har jeg altid været medlem af akasse. Det blev min overlevelse, da jeg uden advarsel blev arbejdsløs.

Jeg har engang imellem formodet, at det ikke var nødvendigt at betale til a-kasse. Jeg har jo aldrig været
jobsøgende i fortiden, men lykkeligvis var jeg intelligent nok til at forblive medlem.

Da jeg uden varsel var uden arbejde blev det altså bare guld værd.

A kassen assisterede med at få styr på det med penge og reglementet, ligesom de bidrog til at kigge efter splinternye jobmuligheder, forfattemotiverede ansøgninger og cv. Det var egentlig rimeligt overskueligt.

Det vrimler ikke med jobs i min profession. Af den grund var jeg afklaret med, at jeg skulle være arbejdssøgende i en længere periode. Økonomisk ville det blive benhårdt, men det kunne godt lykkes. Jeg kunne få dagpenge som medlem af en arbejdsløshedskasse. Af den årsag var jeg sikret økonomisk. Dagpenge er ikke det samme en høj løn, men jeg har råd til mit hjem, og jeg får mad på bordet. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg utrolig glad over.

Der eksisterer jo en del arbejdsløshedskasser, og det essentielle for mig er, at den der skulle hjælpe mig er relevant for mit erhverv. Arbejdsløshedskassen skal desuden fremstå til at stole på. Gudskelov følte jeg mig det rette sted.

Jeg gik nogle aftalte møder hos min arbejdsløshedskasse, og der var derudover lejlighed til at tilmelde sig til hjælpende kurser, som gjorde at jeg blev klogere på fx firmaer.

På et tidspunkt blev jeg ringet op af CA A-kasse, som fortalte, at akassen havde et potentielt ansættelse til mig. Jeg var positivt overrasket.

Et par timer efter var jeg til møde på mit kommende arbejde. Mødet gik som forventet, og senere samme dag kontaktede de mig om, at jobbet var mit.

Jeg nåede at være arbejdsløs i nogle måneder, og det er en stor glæde, at jeg i dag kan gå på arbejde. Jeg er henrykt for mine nye arbejdsopgaver.
Det er ikke sjovt at stå ledig, og det er essentielt at blive tilbudt den rigtige guidning.

Jeg følte mig aldrig alene af min akasse.
At være berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som en del af en a-kasse var på mange måder min sikkerhed økonomisk. Derfor var jeg forsikret rent økonomisk, og jeg blev aldrig tvunget til at sælge de genstande, jeg elsker allermest.